Je winkelmand is leeg.
×
Je winkelmand is leeg.

Bereidingsinstructies melkkefir

Zelf melkkefir maken?

Volg de stappen hieronder om melkkefir te maken.

Benodigdheden

  • weckfles of glazen pot met deksel
  • 1 liter melk

Gebruiksaanwijzing

  1. Los de inhoud van één zakje Kefir culturen op in een liter ongekoelde melk (bij voorkeur in weckfles/glazen pot met deksel). Laat dit 48 uur staan op kamertemperatuur.
  2. Na 48 uur is de Kefir klaar. Roer de Kefir door en neem 3 eetlepels af voor een volgende bereiding. Doe dit vóór consumptie, koeling of extra toevoegingen. Het restant kun je opdrinken en is 48 uur houdbaar in de koelkast.
  3. Doorkweken kan door de 3 eetlepels Kefir van de laatste bereiding te mengen met een nieuwe hoeveelheid melk. Je kan de hoeveelheid melk variëren van 200 ml tot een maximum van 1 liter, afhankelijk van de hoeveelheid Kefir die u wilt bereiden. Gebruik in alle gevallen wel 3 eetlepels Kefir. Laat de nieuwe bereiding 24 uur staan op kamertemperatuur.

Stap 2 en 3 kunnen herhaald worden. Een goede hygiëne is bij het kweken vereist. Na ongeveer 4-5 weken wordt aangeraden een nieuw zakje te gebruiken. Dit om de inwerking van bacteriën, die het product ongeschikt voor consumptie maken, te voorkomen. Wil je zuurdere of dikkere Kefir? Laat de bereiding langer dan 24 uur staan of voeg meer dan 3 eetlepels van de vorige bereiding toe.

Melkkefir kopen